Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обмеження швидкості 50 км/год буде не всюди, - поліція

Обмеження швидкості руху 50 км/год, яке почне діяти з 1 січня 2018 року, буде встановлене не на всіх ділянках міст та селищ, - Громадське.

Як повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, на трасах та магістралях влада на місцях матиме право встановити вищу швидкість.

«Є пункт 12.8 Правих дорожнього руху, який передбачає, що у конкретно визначених місцях органи місцевого самоврядування за погодженням з поліцією, можуть встановлювати інші знаки. І там швидкість буде вища, як наприклад на проспекті Бажана чи Перемоги (у Києві — ред.)»,  — сказав він. 

Також він повідомив, що у разі прийняття ще одного урядового законопроекту, допустиме перевищення швидкості на дорогах зменшать з 20 до 10 км/год. 

Білошицький також наголосив, що найчастіше до травмування та загибелі на дорогах призводять перевищення обмеженої швидкості руху, порушення правил маневрування, недотримання дистанцій та керування у стані алкогольного сп’яніння.

В Україні вводять обмеження на швидкість руху, яку ніхто не заміряє

Нагадаємо, з 1 січня швидкість руху у містах та селищах знизять з 60 до 50 км/год. 

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на спеціальному засіданні Кабінету міністрів представив пропозиції про посилення покарань для учасників дорожнього руху. 

МВС пропонує закріпити на законодавчому рівні фото- і відеофіксацію порушень ПДР, у 20 разів збільшити штраф за керування автомобілем без прав і встановити дворічний термін водійського посвідчення, отриманого вперше. Нині водійські посвідчення видаються на 30 років.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ