Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Обов’язки директора Державного історико-культурного заповідника м. Белз виконує Василь Петрик

Міністерство культури призначило виконувачем обов’язків директора Державного історико-культурного заповідника м. Белз Василя Петрика. Про це у коментарі Гал-інфо сьогодні, 5 вересня, повідомив сам Василь Петрик.

«Стосовно призначення директора, то процедура виглядатиме наступним чином. Коли трудовий колектив повернеться з відпусток, то ухвалить рішення стосовно кандидатури та подасть пропозицію у Мінкультури, де і визначать, хто очолить заповідник», - пояснив Василь Петрик.

За його словами, зараз заповідник працює у звичному режимі.

На запитання Гал-інфо, які є проблеми у роботі заповідника, Василь Петрик пояснив, що які і в інших заповідниках, найбільшою проблемою є відсутність належного державного фінансування на реставрацію пам’яток національного значення, а таких на території заповідника є п’ять. Мова йде про пам’ятки архітектури, історії та археології.

«Цінною пам’яткою є Белзьке городище, яке досліджують археологи», - наголосив він.

Василь Петрик додав, що загальна площа заповідника становить 36,8 га.

Через брак державного фінансування, за його словами, доводиться вишукувати кошти самостійно, щоб підтримувати пам’ятки. Меценати ж допомогти заповіднику не зголошуються.

«Белз – це унікальне місто, яке поєднало у собі різні культури. Тут зосереджені важливі для українців пам’ятки археології, польські сакральні пам’ятки. Також тут осередок єврейської культури. Я б сказав, що це місце паломництва багатьох культур та релігій», - зазначив Василь Петрик.

Нагадаємо, що у липні від раптової недуги на 65 році життя помер директор Державного історико-культурного заповідника м. Белз Іван Павлович Калиш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ