Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обрано кандидатів від ГО до комісії, що назве нового директора Львівської галереї мистецтв

3 липня 2016 року в Міністерстві культури України відбулось жеребкування з відбору кандидатур від громадських організацій для включення до складу конкурсної комісії з добору генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Про це повідомив Музений простір.

Начальник Управління музейної справи і культурних цінностей Василь Рожко повідомив, що конкурс з обрання директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького є першим конкурсом, який проводить Міністерство культури України відповідно до Закону України «Про культуру», тому для Міністерства принципово є дотримуватися процедури.

Отже, загалом до органу управління надійшло 35 заявок від різних організацій, що делегували довірених ними людини до складу комісії. В результаті детальної перевірки було з’ясовано, що 7 організацій за формальними ознаками не є громадськими організаціями (Благодійні фонди, Благодійні організації та Товариство з обмеженою відповідальністю), відтак було прийнято рішення не допускати делегованих ними учасників до жеребкування. Це, зокрема, ТОВ «Мистецьке об’єднання «Дзиґа», Львівське обласне відділення Українського фонду культури, БО «Фонд «Культурна спадщина Галичини», БФ «Відродження історико-культурної спадщини України імені Героя України Бориса Возницького», БФ «Збереження історико-архітектурної спадщини м. Львова», БО «Західноукраїнський регіональний благодійний фонд «Допомога», Львівський благодійний фонд «Підгорецький замок». В зв`язку з цим, у жеребкуванні взяли участь 72 представники від 28 громадських організацій сфери культури.

Під час засідання відбулась дискусія, пов’язана з тим, що відомий музеолог, культуролог був делегований до складу конкурсної комісії чотирма громадськими організаціями. Відтак присутні представники громадськості мали питання щодо того, скільки бюлетенів з прізвищем однієї людини, делегованої чотирма ГО, можуть брати участь у жеребкуванні: один чи чотири. Проте представники Міністерства культури України, спираючись на Положення про формування складу та організацію роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду керівника державного закладу культури, що належить до сфери управління Міністерства культури України, пояснили, що «кількість жеребків має відповідати кількості кандидатів, що беруть участь у жеребкуванні». Тому у жеребкуванні брали участь всі 4 жеребки з зазначеним прізвищем експерта.


Отже, шляхом відкритого жеребкування було визначено кандидатури 3-х представників від громадських організацій, що будуть включені до складу конкурсної комісії. Ними стали:

-          Кохалевич Надія Ярославівна, головний інженер товариства "Архбудінвест-Львів", голова Львівської обласної організації Всеукраїнської ліги українських жінок, делегована Всеукраїнською лігою українських жінок

-          Залевський Вадим Євгенович, директор ТОВ «Часопис «Дух і літера», делегований ГО «Науково-видавниче обєднання «Дух і літера» у Шевченківському районі м. Києва

-          Бабалик Наталя Миколаївна, делегована Львівською міською громадською організацією «Центр культурного менеджменту».

Нагадаємо, що позицію колективу Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького у комісії з конкурсного добору генерального директора будуть представляти мистецтвознавець Олександр Федорук та політики, громадські діячі Микола Томенко і Олександр Поживанов. Ще 3 члени конкурсної комісії, згідно Закону України «Про культуру», має делегувати Міністерство культури України, з-поміж працівників відомства чи з зовнішнього кола експертів. 

Згідно із Законом України "Про культуру", перше засідання комісії з добору генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького має відбутися протягом 15-25 серпня 2016 року. 

prostir.museum

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ