Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстановка на українсько-російському кордоні

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування в районі проведення АТО. Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Учора близько 15.30 російські найманці здійснили провокативний обстріл контрольного посту «Золоте», що в Луганській області. Вогонь вівся зі стрілецької зброї. На провокацію терористів прикордонники не повелися, вогонь у відповідь не відкривався. Ніхто з військовослужбовців не постраждав.

Протягом доби польоти безпілотних літальних апаратів, які незаконні збройні формування використовують для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися.

На контрольному посту «Верхньоторецьке» прикордонний наряд виявив 2 громадян України, які використовували довідки про реєстрацію тимчасового переселенця не встановленого зразку. Даних осіб та документи передано представникам зведеної мобільної групи для прийняття правового рішення.

Під час оформлення громадян, які перетинали лінію розмежування, прикордонники зафіксували спробу дачі хабара громадянином України. Чоловік слідував автомобілем «ВАЗ» через контрольний пункт «Новотроїцьке» до неконтрольованої території та намагався «вирішити» питання з переміщенням товарів. За сприяння прикордонниками в цьому питанні він запропонував грошову винагороду в розмірі 1 тисячі гривень. Окрім того, що чоловік отримав категоричну відмову, його автівку ретельно оглянули. У ході перевірки були виявлені водяні насоси, які хотів перевезти українець, вартістю майже 40 тисяч гривень. Чоловіка передали співробітникам Національної поліції України в Донецькій області.

На «Гнутовому» прикордонники спільно з представниками фіскальної служби затримали автомобіль з товарами народного споживання на 10 тисяч гривень. А на КПВВ «Новотроїцьке» виявили автівку з дитячими товарами на суму 50 тисяч гривень. Крім того, транспортний засіб з 3,5 тоннами продуктів харчування вартістю 50 тисяч гривень прикордоний наряд спинив на контрольному посту «Костянтинівка». Всі товари везли на підконтрольну бойовикам територію. Наразі вони передані представникам зведених мобільних груп та ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» до не контрольованої території прослідували 12 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою. Автівки перевозили більше як 215 тонн продуктів харчування та гігієнічних наборів від Місії Міжнародного комітету «Червоний Хрест» жителям Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ