Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Обвал на шахті "Степова" міг статись через вибух метану, - Валерій Середа

Правоохоронці Львівщини відкрили кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою» за фактом загибелі восьми шахтарів. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Сьогодні, 2 березня, о 12.52 до правоохоронців надійшло повідомлення від чергового ДСНС у Львівській області про те, що на шахті №10 «Степова» у Сокальському районі Львівської області стався обвал та є заблоковані шахтарі.

«За попередніми даними обвал стався внаслідок вибуху метану. Загинули восьмеро гірників, шестеро травмовані, ще двадцять врятовані. Вже відкрито кримінальне провадження, на місці події працює слідчо-оперативна група», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ