Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обвинувачення щодо голови Державіаслужби України скеровано до суду

Як повідомили в прес-службі НАБУ, обвинувачення щодо голови Державіаслужби України скеровано до суду.

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем керівником Державної авіаційної служби України (ДАСУ), внаслідок чого авіакомпанії ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії» було завдано збитків у розмірі понад 750 тис. грн.

Обвинувальний акт за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), затверджений прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва 9 вересня.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, голова Державіаслужби України (державний службовець категорії «А») з метою одержання неправомірної вигоди надав незаконні переваги приватному підприємству – ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України». Всупереч інтересам ДАСУ, використовуючи своє службове становище, він не погодив держпідприємству – ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії» – вильоти належним чином сертифікованих повітряних суден, заплановані на 17 листопада 2014 року та 5 лютого 2015 року, чим фактично скасував заплановані рейси за маршрутом «Київ-Тегеран-Київ».

Зазначене кримінальне провадження Генеральна прокуратура України передала НАБУ у грудні 2015 року.

Нагадуємо, 14-15 червня 2016 року детективи НАБУ проводили обшуки в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», у результаті яких були вилучені документи та інші носії інформації, що містять відомості про предмет розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ДАСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ