Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Очільники Львівської та Сумської ОДА підпиcали угоду про співпрацю

У вівторок, 5 липня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та очільник Сумської ОДА Микола Клочко підпиcали угоду про співпрацю між областями. Зокрема у регіонах поглиблюватимуть співробітництво у таких сферах як промисловість, сільське господарство, торгівля, культура, децентралізація, туризм, соціальний захист тощо. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Сьогодні ми юридично закріпили усі здобутки, які вдалося спільно напрацювати  - наголосив Олег Синютка. - Дуже важливим проектом у рамках співпраці зі Сумщиною зараз є створення центру психологічної реабілітації для воїнів АТО. У пріоритеті – і обмін досвідом щодо роботи промислових підприємств. Ми також готові поділитися досвідом залучення в область іноземних інвестицій,  на яких акцентував очільник Сумщини".

За словами Олега Синютки, також у планах – співпраця із Харківською та Одеською областями. Відповідні угоди вже напрацювали.

"Для нашого регіону дуже цінним буде обмін досвідом у соціально-економічній сфері, зокрема стосовно допомоги учасникам АТО, а також сферах промисловості та туризму, - зазначив голова Сумської ОДА Микола Клочко. - Львівщина зокрема має значний туристичний та оздоровчий потенціал, і досвід саме у цій галузі буде для нас корисним. Впевнений, що співпраця між регіонами поглиблюватиметься і на районному та місцевому рівнях".

За словами Миколи Клочка, зі свого боку на Сумщині готові поділитися напрацюваннями реалізації програми, що забезпечує компенсацію коштів перевізникам за пільгове перевезення учасників АТО, яка діє на території області. Також – досвідом у нафто- та газовидобувній галузях.

До слова, у рамках візиту очільника Сумщини на Львівщину керівники областей вже обговорили роботу підприємств обох регіонів, реформу децентралізації і фінансову самодостатність місцевих громад, а також підтримку учасників АТО. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ