Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Одеська міськрада виступила проти героїзації Бандери і Шухевича

Одеська міська рада сьогодні ухвалила рішення «Про неприпустимість героїзації осіб, які співпрацювали з гітлерівським режимом».

Виступаючи на сесії, депутат-регіонал Генадій Труханов заявив, що «неприпустимо вважати героями людей, які в роки Великої Вітчизняної війни співпрацювали із загарбниками».

За його словами, «більшість городян негативно сприйняли укази Президента Віктора Ющенка про присвоєння звань Героя України Степану Бандері й Роману Шухевичу».

Головуючий на сесії мер Одеси Олексій Костусєв солідаризувався з депутатами, які виступили «за відміну президентських указів про героїзацію та відновлення історичної справедливості».

«Ми не повинні бути ідеологічно беззубими, не повинні дозволяти нам нав`язувати помилкові чужі цінності. У нас є своя ідеологія, і ми за неї боротимемося», – заявив мер.

Водночас мер Одеси заявив, що не вважає своєю прерогативою коментувати історичний факт підписання керівництвом гітлерівської Німеччини й комуністичного СРСР «пакту Ріббентропа-Молотова, який ознаменувався спільним парадом військ Вермахту і РККА у Львові і Бресті», повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ