Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одеським силовикам заборонили оглядати вантажі на митниці без спецдокументів

У четвер в Одеському порту було підписано спільний наказ Одеської митниці ДФС та силових відомств, спрямований на значне зменшення кількості перевірок. Про це йдеться у повідомленні головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області.

В документі Одеська митниця ДФС, Головне управління ДФС в Одеській області, Головне управління МВС в Одеській області, Південне регіональне управління державної прикордонної служби та прокуратура Одеської області передбачили персональну відповідальність кожного з керівників відомств щодо проведення необґрунтованих перевірок під час здійснення митного оформлення вантажів.

"Цей спільний наказ створено з метою зняття тиску на тих імпортерів та експортерів, які оформлюють свої вантажі в Одеській митниці, та підвищення рівня персональної відповідальності кожного з керівників силових структур за необґрунтовану перевірку суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності під час проходження митного оформлення", - повідомила начальник Одеської митниці Юлія Марушевська.

"Так, зокрема, під час проходження митних процедур, ініціювати проведення огляду товару або транспортних засобів комерційного призначення поза межами кримінального провадження буде можливо лише за листом з персональним підписом керівника відомства та гербовою печаткою", - повідомляє прес-служба.

Також, рішенням передбачено, що перебування посадових осіб інших правоохоронних органів в зоні митного контролю можливе лише з дотриманням її правового режиму і тільки з письмового дозволу керівника відповідної митниці або митного поста.

"А в зонах митного контролю, розташованих у пунктах пропуску через державний кордон України, ще й за погодженням з начальником відповідного органу охорони державного кордону", - повідомляє прес-служба.

"Хочу нагадати, що особам, які допущені в зону митного контролю, забороняється втручатися у дії посадових осіб митниці, які здійснюють митний контроль та митне оформлення, а також вчиняти будь-які дії щодо товарів, транспортних засобів, а також інших осіб, які знаходяться у зоні митного контролю, якщо інше не передбачено законом", - наголосила Марушевська.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ