Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Одесити не готові протестувати

жовтні більше половини одеситів (58,8%) не готові до протестів, що на 22,6% більше від тих, хто готовий до протестів (36,2%) – результати щомісячного соціологічного дослідження «Одеський омнібус», яке провів Центр досліджень та комунікацій «Active Group».

Рівень протестних настроїв почав падати у серпні, тоді кількість не готових протестувати перевищувала тих, хто готовий виходити на протести на 5,4%. У жовтні ця різниця стала ще більшою і сягає рекордні 22,6%.

За результатами дослідження 12,7% одеситів заявили про свою готовність виходити на протести в будь-який момент. 23,5% жителів Одеси «швидше готові» протестувати. Натомість 30% респондентів відповіли, що швидше не готові підтримувати протести. А 28,8% опитаних не готові до протестів взагалі. Лише 5% одеситів не змогли відповісти на це запитання.

Щодо революційних очікувань одеситів у жовтні виявилось, що 54,2% жителів вважають ймовірність революції низькою, що на 17,4% більше від тих, хто вважає, що революція відбудеться найближчими часом. Однак у серпні ця різниця була зворотною, тоді кількість тих, хто очікував революції була на 12,5% більшою від тих, хто думав, що ймовірність революції мінімальна.

В ході жовтневого опитування, одесити відповідали на запитання якою є ймовірність революції в Україні. В результаті 34,3% жителів Одеси вважають ймовірність революції мінімальною. На думку 19,9% респондентів революція може відбутись коли-небудь, але не зараз. В той же час, 13,6% опитаних думають, що революція може трапитись у найближчі місяці. А 23,2% жителів міста вважають, що революція може розпочатись у будь-який момент. Лише 8,9% одеситів не змогли відповісти на це запитання.

Польова фаза дослідження відбувалась 29 та 30 жовтня в рамках проекту «Одеський омнібус». Загалом опитано 1753 респондента. Одесити прогнозували імовірність наступної революції і які протестні настрої суспільства в цілому. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%. З публічним звітом досліджень можна ознайомитись за посиланням.

Довідка.

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні  2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують.

В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ