Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Одна з причин низької оплати за спожитий газ - недостатня роз’яснювальна робота з населенням — Тарас Федак

Сьогодні, 13 листопада 2006 року, голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник провів обласну селекторну нараду, під час якої розглядалися питання про завершення підготовки житлово-комунального господарства до роботи в зимовий період 2006-2007 років; розглядалися розрахунки за житлово-комунальні послуги, спожиті енергоносії та освоєння коштів Державного бюджету на виконання цільових програм та субвенції місцевим бюджетам. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У своїй доповіді заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Федак повідомив, що станом на 9 листопада 2006 року організації, що надають послуги теплопостачання забезпечили оплату спожитого газу на рівні 75,1%, в тому числі теплопостачальні організації — 74,7%.
За словами Тараса Федака, низький рівень розрахунків з початку року допустили МДКП «Розділтеплокомуненерго» — 61,6%, ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» — 65,0%, КП «Моршинтеплоенерго» — 75,1%, МКП «Червоноградтепенерго» — 63,7%, що негативно вплине на забезпечення лімітами споживання газу вищевказаних підприємств на листопад поточного року.
Низка теплопостачальних підприємств взагалі не здійснювали оплати за спожитий у листопаді газ, зокрема: МКП «Львівтеплоенерго», МКП «Залізничтеплоенерго», КП «Червоноградтеплокомуненерго», ДКП «Стрийтеплокомуненерго», КП «Сокальтеплокомуненерго»,  КП «Кам’янка-Бузькатеплоенерго», МКП «Золочівтеплоенерго».
Як зазначив Тарас Федак, шість вищевказаних підприємств допустили заборгованість за газ в сумі 8044,6 тис. грн, що становить 73% від загального обсягу заборгованості теплопостачальних організацій області допущеної у 1-й декаді листопада.
Окрім того, у деяких підприємств рівень розрахунків становив менше 10%, зокрема КП «Дрогобичтеплоенерго» розрахувалось на рівні 9,4%, ТзОВ «Енергія-Новояворівськ» — 5,5%, КП «Бориславтеплоенерго» — 5,8%, КП «Яворівтеплоенерго» — 0,6%.
Тарас Федак наголосив, що однією з причин низької оплати за спожитий природний газ є недостатня робота із населенням щодо своєчасної оплати за послуги теплопостачання. Під час селекторної наради він звернувся до керівників міст та районів з проханням подати протягом трьох днів розроблені схеми роботи із боржниками.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ