Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Один із 10 мільйонів: математик підрахував лотерейні шанси українців після "виграшу" Ляшка

бо був зайнятий спілкуванням з урядовою делегацією Франції. А гостей із Парижа більше цікавило бачення політиком реформ і шляхів врегулювання ситуації на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко уник пояснень журналістам про свій начебто півмільйонний лотерейний виграш, бо був зайнятий спілкуванням з урядовою делегацією Франції. А гостей із Парижа більше цікавило бачення політиком реформ і шляхів врегулювання ситуації на Донбасі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Політичний соратник Ляшка Андрій Лозовий пояснив, що партійний лідер є завзятим гравцем і взагалі колись був ігрозалежною людиною. В парламенті ж раніше виграш у лотерею декларував нардеп БПП Павло Кишкар. Мільйон і двісті тисяч гривень він пояснив математичним розрахунком за власною системою. «Це достатньо складна система в плані роботи. Колись було декілька математичних шкіл, я також закінчував малу академію наук», - твердить політик

Постійних гравців у лотерею в Україні близько 7 мільйонів, а виграють лише десятки. Доцент інституту кібернетики Олександр Ходзинський на прохання журналістів підрахував шанс виграти бодай 100 тисяч гривень, якщо грати без спеціальних розрахунків. «Один із десяти мільйонів – така імовірність виграшу, якщо ви купите одну лотерею», - обчислив він.

Юрист Олена Щербан ані у везіння, ані у математичні здібності депутатів не вірить узагалі. «Такі схеми, як лотереї та гральний бізнес – це схеми, які дуже часто використовуються у відмиванні коштів, за допомогою яких легалізовують незаконно здобуті кошти. Така ймовірність такого виграшу саме три рази – я думаю, що мало є громадян, які можуть такими виграшами ну хоча б один раз похвалитися», - пояснила вона.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ