Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Один із всеукраїнських телеканалів допоміг вирішити проблему дитячого будинку змішаного типу «Любисток» м. Самбора

Завдяки сюжету одного із всеукраїнських телеканалів вдалося вирішити проблему дитячого будинку змішаного типу «Любисток» м. Самбора — про це сьогодні, 14 листопада 2006 року, під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти та науки Львівської ОДА Павло Хобзей. За його словами, цей будинок функціонував у вкрай жахливих умовах через відсутність відповідних коштів, зокрема, сантехніка – в аварійному стані; у будинку низька температура через погане опалення.

«Місцевий бюджет Самбора дуже бідний, — зазначив Павло Хобзей. — Проте керівники цього будинку повинні відчувати відповідальність за тих дітей, які там перебувають. Вони, натомість, сприймають умови, в яких живуть діти, як нормальні». Як зазначив Павло Хобзей, після того, як один із всеукраїнських телеканалів показав сюжет про «Любисток», була сторена спеціальна комісія, яка після проведених перевірок прийняла рішення, відповідно до якого директора будинку звільнено, оскільки він несе пряму відповідальність за умови перебування дітей; крім того, дітей-дошкільнят, які перебувають у цьому будинку, переведуть до дитячого будинку в Червонограді, де умови є значно кращі.
«Старші діти залишаться ще у «Любистку», проте комісія дала місту чіткі пункти, які спрямовані на усунення незадовільного стану дитячого будинку, і час на виконання цих пунктів. Якщо ж місто не вирішить цього питання, то цей будинок закриють», — зазначив начальник управління освіти та науки ЛОДА.
Він також додав, що представники управління з метою перевірки зроблять виїзди у дитячі будинки, які перебувають у подібних умовах, зокрема, це будинки в м. Борислав та дитячий будинок у Турківському районі. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ