Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Один військовий загинув, двоє поранені з початку доби на Донбасі

Оперативна обстановка у районі проведення АТО сьогодні суттєвих змін не зазнала - залишається напруженою, втім цілком контрольованою ЗС України. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

З початку доби проросійські НЗФ 16 разів відкривали вогонь по українських воїнах. Зокрема, чотири рази бойовики використовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано найбільше порушень противником режиму незастосування зброї. Розпочалась доба ворожим обстрілом опорних пунктів сил АТО в районі н.п. Новотроїцьке, під час якого бандформування застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети та озброєння БМП. Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів по наших укріпленнях неподалік Березового та Чермалика. Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів сьогодні також потрапили позиції поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Богданівки.

Донецький напрямок. Найбільш кричущим фактом порушення умов незастосування зброї з боку бойовиків на цьому напрямку сьогодні став обстріл позицій сил АТО, які розташовані біля селища Новолуганське, що на Світлодарській дузі. Там окупанти випустили по одному з наших опорних пунктів понад два десятки 120-мм мін. Від цього обстрілу постраждала й інфраструктура місцевого сільхозпідприємства. Зокрема, було пошкоджено дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа. На щастя, ніхто з працівників господарства не постраждав.

Окрім того, впродовж сьогоднішнього дня бойовики не припили чинити збройні провокації у південному та східному передмістях Авдіївки. Били там з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. А з околиць тимчасово окупованої Горлівки проросійські озброєні банди вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону у районі селища Зайцеве, з озброєння БМП та ручних протитанкових гранатометів.

Луганський напрямок. На цій частині фронту ситуація відносно стабілізувалась. Бойовики вчинили лише одну збройну провокацію. Сталось це поблизу Кримського. Обстріл бандити здійснювали з мінометів калібру 82 мм.

З початку доби внаслідок бойових дій підрозділи сил АТО зазнали втрат. На жаль, один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ