Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Один з львівських забудовників намагався незаконно відшкодувати ПДВ

У Львові прокуратура попереджено незаконне відшкодування ПДВ з державного бюджету України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Львісвька місцева прокуратура № 3 за матеріалами ГУ ДФС у Львівській області розпочала кримінальне провадження за фактом замаху на незаконне бюджетне відшкодування сум податку на додану вартість одним із підприємств Львова, що надає послуги у сфері виконання будівельних робіт, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 191 КК України.

Вказаний суб’єкт господарювання з метою незаконного отримання коштів із бюджету, звернувся до державної податкової інспекції із заявою про відшкодування із податку на додану вартість в сумі понад 2 млн грн, частина з якого сформована внаслідок проведення операцій із фірмами з ознаками фіктивності.

За ініціативи Львівської місцевої прокуратури №3 призупинено бюджетне відшкодування згаданому підприємству незаконно сформованого податку на додану вартість.

Досудове розслідування здійснюється Франківським ВП ГУ Національної поліції у Львівській області та перебуває на контролі Львівської місцевої прокуратури №3.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ