Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Один з українських олігархів намагається розіграти сепаратистський сценарій в Запорізькій області, - Тимчук

Інформація про підготовлювану дестабілізації Запорізької області підтверджується, запевняє народний депутат Дмитро Тимчук. Як інформує Цензор.НЕТ, про це Тимчук написав на своїй сторінці у Фейсбуці, посилаючись на оперативні дані групи "Інформаційне опір".

Тимчук підтвердив повідомлення штабу АТО про те, що "за вказівкою ватажків (ДНР) частина бойовиків-вихідців із Запорізької області мають намір провести на території так званої "ДНР" "з'їзд запорізького земляцтва". Залежно від розвитку подій цей захід найманці можуть використовувати для перенесення сепаратистських діяльності в Запорізьку область".

"Волею випадку вчора ж, 4 вересня, група ІС в рамках нашого проекту "Світлофор" (оцінка сепаратистської/терористичної загрози на Півдні та Сході України) отримала остаточні підтвердження (і по нашій мережі, і зі сторонніх джерел) того, що по осі декількох стратегічних населених пунктів Донецької та Запорізької області розігрується новий сепаратистський сценарій. У цьому ми повністю поділяємо тривогу штабу АТО, і намагаємося відстежувати ситуацію", - зазначив він.

Однак, за інформацією ІС, в цьому сценарії ключову роль грають не "ватажки ДНР", як стверджує штаб АТО, а якийсь український олігарх, "який вибудував на системі свого бізнесу по суті механізм реалізації нового сепаратистського шабашу".

"Той самий олігарх, який не настільки давно відвідував Донецьк і вів переговори з керівництвом "ДНР ", хоча й завзято заперечує цей факт", - додав Тимчук.

Також він зазначив зазначив, що дана інформація вже передана відповідним держструктурам і закликав штаб АТО публічно назвати імена тих, хто готує безлади в Запорізькій області.

"... При всій повазі, пропонуємо штабу АТО або називати речі (точніше - учасників конкретного путінського сценарію) своїми іменами, або ж не вводити в обман громадськість розповідями про "довгі руки "терористів. Ворог, про якого йде мова - поруч з нами. І поки ми не визнаємо цей факт, ми його не переможемо", - підсумував Тимчук. 

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ