Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Офіцер вимагав у матері військового 1,5 тис. дол. хабара

Військова прокуратура Луганського гарнізону спільно із працівниками Служби безпеки України в Луганській області затримала заступника командира роти однієї з механізованих бригад, за вимагання неправомірної вигоди від громадянки України, яка є мамою підлеглого військовослужбовця. Факт затримання підтвердила прес-служба оперативного командування «Захід».

Офіцер вимагав від матері військовослужбовця грошові кошти в сумі 1500 дол США та 6 тис грн за те, щоб не повідомляти правоохоронні органи про вчинення її сином правопорушення. 

Військовослужбовцю оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. 

По даному факту командиром військової частини призначене службове розслідування. На час проведення розслідування даний військовослужбовець усунутий від виконання службових обов’язків.

"Командування та особовий склад військової частини обурені даним інцидентом, різко засуджують таке ганебне явище як хабарництво загалом, і в лавах Збройних Сил України зокрема. Наголошуємо, що й надалі всіляко будем сприяти правоохоронним органам в виявленні та покаранні осіб, які своїми вчинками ганьблять високе звання офіцера Збройних Сил України", - йдеться в повідомлені. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ