Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Офіційна заява Європейської мовної спілки щодо участі Росії у Євробаченні-2017

Після офіційного підтвердження того, що конкурсантці від Росії Юлії Самойловій не буде дозволено приїхати до Києва для участі в Євробаченні-2017, Європейська мовна спілка офіційно зробила дві альтернативні пропозиції Першому каналу, аби знайти рішення, яке дозволило б Росії взяти участь у заході в цьому році.

Російській учасниці було запропоновано виступити на конкурсі за допомогою супутникового зв’язку, або ж Росії – змінити свого представника на того, хто може легально приїхати до України на час проведення Євробачення. На жаль, обидві пропозиції були відкинуті Першим каналом, представники якого вже оголосили, що не мають наміру транслювати Євробачення-2017 взагалі. На жаль, це означає, що Росія вже не матиме змоги взяти участі в цьогорічному конкурсі. Ми дуже хотіли, щоб усі 43 країни змогли взяти участь у Євробаченні-2017 і зробили усе можливе, аби це сталося.

Франк Дітер Фрейлінг, голова наглядової ради Євробачення – керівного комітету цього заходу, сказав: "Ми рішуче засуджуємо рішення української влади накласти заборону на приїзд Юлії Самойлової до України, тому що це, як ми вважаємо, повністю підриває цілісність і аполітичність Євробачення і його місію об’єднання усіх народів разом у дружньому змаганні. Проте підготовка до Євробачення в місті Києві продовжується. 

UA:Перший

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ