Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Офіційні особи Іспанії звинуватили російських хакерів у втручанні у кризу Каталонії

Хакери з Росії та Венесуели втручаються у кризу, що триває в Каталонії. Вони публікують спотворені новини, пов'язані з Каталонією та Іспанією. Про це заявили прес-секретар уряду Іспанії Иньїго Мендес де Віго та міністр оборони країни Марія Долорес де Коспедаль, повідомляє El Pais.

"Це питання, яке стоятиме на порядку денному на наступному засіданні Ради з міжнародних справ, де (іспанський) міністр закордонних справ (Альфонсо Дастіс) виступить щодо цього питання. Ми вважаємо, що Європа має серйозно ставитися до цієї проблеми. Не виключено, що іноземні сили, сторонні, яких ми не знаємо, хочуть змінити конституційний порядок", - заявив Мендес де Віго.

Повідомляється, що хакери з Росії і Венесуели публікують фальшиві або спотворені новини, пов'язані з Каталонією та Іспанією.

Наприклад, в одному з таких повідомлень мовилося, що Балеарські острови виступають за незалежність Каталонії, а інше повідомлення стверджувало, що кастильську іспанську мову більше не викладають у школах регіону. Тиражування новин про Каталонію експоненціально зросло з початку кризи.

"Уряд підтвердив той факт, що багато таких повідомлень і операції, які з'являлися через соціальні мережі, надходять з території Росії", – додала Долорес де Коспедаль.

"І я використовую правильний вислів: з території Росії. Це не означає, що ми вирішили, що це російський уряд. Тому ми повинні діяти з особливою обережністю. Ми повинні чітко розуміти походження. Вони частково з території Росії, частково з інших країн, також поза ЄС. Ми визначаємо це на цей час", – продовжила іспанський міністр.

24 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ