Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Оголошено відкритий відбір кандидатів на посаду керівника Центру громадського здоров’я

МОЗ України оприлюднило перелік кваліфікаційних вимог до кандидатів на посаду Генерального директора Державної установи "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України", а також перелік необхідних документів, які кандидати на посаду повинні подати власноруч до МОЗ України до 29 серпня 2016 року.

Кваліфікаційні вимоги до кандидатів визначені з урахуванням пропозицій міжнародних експертів та включають:

1. Повну вищу освіту за напрямом підготовки "Медицина".

Вітається наявність наукового ступеню за напрямком діяльності установи, освіта у сфері громадського здоров'я та високий рівень досягнень, досвіду, знань у сфері громадського здоров'я.

2. Підтверджений управлінський досвід у визначенні ідеології та стратегії розвитку організацій, включаючи управління персоналом не менше 5 років на керівних посадах (відбір, розвиток, управлінська дисципліна, заохочення);

Досвід розробки стратегічних планів діяльності, бюджету організації, визначення пріоритетності заходів, забезпечення координації взаємодії з партнерами і організація оцінки програмних досягнень.

3. Не менше 5 років досвіду на керівних посадах на національному та/або міжнародному рівні у сфері охорони здоров'я (відповідно до десяти основних оперативних функцій громадського здоров'я, рекомендованих ВООЗ).

4. Вітається досвід управління групами або командами у сфері громадського здоров'я підчас надзвичайних ситуацій і реагування на них.

5. Вітається досвід ефективного спілкування з високопоставленими офіційними особами, представниками наукових і академічних кіл, міжнародних організацій, приватного сектора, громадянського суспільства, засобів масової інформації та громадськості в цілому.

6. Вітається наявність сильних комунікаційних навичок, зокрема, здатність ефективно доносити проблематику громадського здоров'я до різних аудиторій.

7. Вітається участь у реформуванні інститутів або державних політик або у впровадженні нових підходів, орієнтованих на громадське здоров'я.

8. Вільне володіння українською мовою.

9. Надається перевага кандидатам з вільним володінням англійською мовою.

10. Володіння комп'ютером.

Довідково

Державна установа "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України" створена згідно з Наказом МОЗ України від 18.09.2015 № 604 "Про утворення державної установи "Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України".

Основне завдання Центру громадського здоров’я — розвиток системи громадського здоров’я та формування стійкої системи епідеміологічного нагляду в Україні, а саме: попередження і контролю над інфекційними хворобами (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, грип, поліомієліт, гепатити, інші), підвищення готовності до ризику спалахів високопатогенних хвороб; попередження та контролю за неінфекційними хворобами, пропагування здорового способу життя, визначення основних детермінант здоров’я та проблем в галузі охорони здоров’я; здійснення оцінки ризиків, лабораторних досліджень, прогнозування, матиме ресурси для реагування у випадку надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі здоров’ям (наприклад, епідемія) тощо.

Деталі конкурсу та перелік необхідних документів можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ