Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Огризко: Заява МЗС щодо Тейшейри – безвідповідальна

З точки зору здорового глузду і дипломатичної практики – неприпустимо та безвідповідально для Міністерства закордонних справ робити таку заяву щодо діючого посла Європейського Союзу Жозе Мануеля Пінту Тейшери. Про це заявив міністр закордонних справ 2007-2009 років, член виборчого списку Української платформи «Собор» Володимир Огризко, повідомляє прес-служба Української платформи «Собор».

На його думку, пан Тейшейра часом припускався недипломатичних висловів щодо внутрішньої політики України, але те, що ми почули від представника Міністерства закордонних справ (Олега Волошина), говорить, що наше дипломатичне відомство порушило одне з основних правил дипломатичної етики.

«Говорити в такій формі і в такий спосіб про ще діючого на цей момент посла Європейського Союзу в Україні – брати на себе дуже велику відповідальність, оскільки це може серйозним чином вплинути на відносини України з Європейським Союзом, куди наша держава хоче вступити», – наголошує В.Огризко.

Дипломатична практика передбачає відповідальність в оцінках, які даються.

«Тому на місці керівництва МЗС, я б дезавуював таку заяву», – каже дипломат.

Такі заяви, на його переконання, особливо дивними виглядають на тлі того, коли посол Російської Федерації Михайло Зурабов «обіцяє допомагати русифікувати Україну».

Нагадаємо, директор департаменту інформполітики МЗС Олег Волошин, коментуючи інтерв'ю пана Тейшейри, де він дав критичні оцінки українській владі, сказав: "За великим рахунком, на даний момент для нас пан Тейшейра вже не є послом Європейського союзу в Україні, тому його думка, скоріше, має хвилювати Республіку Острови Зеленого Мису (Кабо-Верде)¸ ніж громадян та представників влади в Україні".

При цьому Волошин зазначив, що Тейшейра до кінця тижня покидає Україну, щоб приступити до виконання функції посла ЄС в Кабо-Верде, і вже в кінці поточного тижня "перебуває для виконання завдань посла Євросоюзу в Україні зовсім інша людина".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ