Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Охоронець Димінського, підозрюваний у смертельній ДТП, підпадає під амністію

Охоронець Димінського, підозрюваний у смертельній ДТП, підпадає під амністію. Про це повідомляють Українські новини.

Охоронець бізнесмена, президента футбольного клубу "Карпати" (Львів) Петра Димінского Андрій Борщ, підозрюваний у причетності до смертельної дорожньо-транспортної пригоди у Львівській області, підпадає під амністію. Про це сказано в матеріалах суду, передають Українські Новини.

У суд надійшло клопотання слідчого Національної поліції про продовження запобіжного заходу Борщу в вигляді домашнього арешту.

Клопотання було мотивоване тим, що Генеральна прокуратура продовжила строк розслідування кримінального провадження до 19 лютого 2018 року.

При цьому слідству необхідно ще допитати підозрюваного й з його згоди провести слідчий експеримент; отримати висновки призначених судових експертиз; провести автотехнічнк експертизу механізму ДТП тощо.

Прокурор також зазначив, що підозрюваний може ховатися від органів досудового розслідування, здійснювати незаконний вплив на потерпілих і свідків або перешкоджати кримінальному провадженню іншим способом.

Суд 18 жовтня лише частково задовольнив клопотання слідства, зазначивши, що Борщ підпадає під амністію.

"З урахуванням даних про особу підозрюваного, що має постійне місце проживання, роботу, одружений і має на утриманні малолітню дитини, й того, що (підозрюваний) протягом застосування запобіжного заходу не порушував його умов і покладених на нього обов'язків, а також ступеня можливої реалізації ризиків з урахуванням того, що він підпадає під дію закону України "Про амністію в 2016 році", слідчий суддя вважає можливим змінити умови застосованого запобіжного заходу", - сказано в рішенні.

Суд скасував цілодобовий домашній арешт Борща, заборонивши йому залишати будинок лише в нічний час - з 22:00 до 7:00.

Суд також зобов'язав його прибувати на кожну вимогу до слідчого, прокурора, суду; утримуватися від спілкування з потерпілими й свідками у кримінальному провадженні й здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон.

Термін дії обмежень - до 17 грудня.

У судовому рішенні також вказано, що Борщ є інвалідом 3-ї групи.

Як повідомляли Українські Новини, 18 серпня жінка - водій автомобіля Opel загинула в ДТП за участю автомобіля бізнесмена Димінського у селі Ямельня Яворівського району Львівської області.

Також поліція встановила відсутність вини охоронця бізнесмена Димінського в ДТП зі смертельним результатом у Львівській області.

Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ