Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Охоронці Азарова зламали камеру 5 каналу

Охоронці прем'єр-міністра Миколи Азарова грубо перешкоджали знімальній групі 5-го каналу у виконанні професійних обов'язків. Про це у своєму блозі на Телекритиці написав журналіст П'ятого каналу Азад Сафаров.


"
У суботу під час відвідин президентом України Віктором Януковичем та очільником уряду Миколою Азаровим наметового містечка на Майдані Незалежності, мені, журналістові, та операторові (Олена Сорокіна) не дали пройти в намет, де з підприємцями спілкувався Азаров", - пише Сафаров.

Найдивніше, на думку журналіста, те, що ані "Інтеру", ані "1+1", ані ICTV охоронці не заборонили ввійти до намету.

Крім того, ці три канали, на відміну від 5-го, було попереджено про приїзд високопосадовців, тож їхні журналісти прибули туди разом із ними, зазначає Азад.

"Коли на місце події приїхала знімальна група 5-го, представники Управління державної охорони стіною стали біля входу в намет, де перебував Азаров. Незважаючи на обурення і крики мешканців табору про те, щоб знімальну групу таки пустили всередину, охорона цього не зробила", - йдеться у блозі.

Охоронці проігнорували прохання Сафарова назватися і показати посвідчення. Коли прем'єр-міністр виходив із намету, журналіста й оператора почали грубо відштовхувати чимдалі від намету.

"Охоронці стиснули оператора з обох боків, закрили рукою та тілом об'єктив, а також почали від'єднувати дріт мікрофону від камери за оператором.  Тільки після криків протестувальників на адресу Азарова про те, що 5-му не дають знімати, прем'єр-міністр наказав пропустити камеру. Та охоронці і далі намагались від'єднати дріт мікрофону від камери", - розповідає Азад.

У результаті охоронці пошкодили камеру DVcamDSR 390 - поламали об'єктив. Технічний відділ 5-го каналу збирається відправити камеру на ремонт. Азад Сафаров сподівається, Адміністрація президента або Управління державної охорони компенсує витрати каналу і вибачиться бодай перед дівчиною-оператором.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ