Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Охоронця культурної спадщини Львівщини просять припинити інтриганство

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук звернувся до начальника управління охорони культурної спадщини і культурних цінностей Валерія Потюка з проханням «вийти зі стану інтриганства» і не роздавати коментарів щодо можливих рішень ЮНЕСКО по Львову. Про це Шемчук заявив сьогодні, 31 травня, під час засідання Колегії Львівської ОДА.

«Ви – державний чиновник. У вас, звичайно, може бути приватна думка, але я не радив би давати оцінки з приводу того, які рішення може прийняти ЮНЕСКО», - зазначив Шемчук.

Голова ОДА також зауважив, що ще торік були виділені кошти на створення єдиного органу з охорони культурної спадщини у Львові, але цього так і не вдалося зробити «через приватні амбіції».

«У нас, чомусь, культурна спадщина ділиться на ту, яка подобається Потюку, і ту, яка не подобається», – додав Шемчук.

Він також зауважив, що звернеться до прокуратури з проханням приділити увагу ситуації з охороною культурної спадщини у Львові. Губернатора також обурило, що у Львові досі немає ні головного художника ні головного архітектора.

«Не може начальник охорони культурної спадщини розповідати про рішення ЮНЕСКО, яке буде прийняте у Лондоні чи деінде. У мене до речі, жодних документів про можливе виключення Львова з ЮНЕСКОР немає. А якщо така загроза існує, то це не привід тішитися, це наша біда», - сказав голова ОДА.

Додамо, що на Колегії був присутній міський голова Львова Андрій Садовий , який залишив засідання саме пред розглядом питання про охорону культурної спадщини, «але я сам скажу Потюку все те, що хотів би сказати Андрій Іванович», – додав Шемчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ