Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ОІ-2016: Україна посіла 31 місце у загальнокомандному заліку

На Літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро Україна посіла 31-е місце у загальнокомандному медальному заліку.

На цьогорічній Олімпіаді українські спортсмени здобули 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових. Всього на Іграх Україну представляли 205 спортсменів у 27 видах спорту.

Золоті медалі країні принесли гімнаст Олег Верняєв (паралельні бруси) і каноїст Юрій Чебан (спринт на 200 м). В активі Верняева також є срібло (багатоборство), інші срібні медалі завоювали стрілок з пневматичної гвинтівки Сергій Куліш (на дистанції 10 м), збірна шаблісток у складі Ольги Харлан, Олени Кравацької Аліни Комащук та Олени Вороніної, борець греко-римського стилю Жан Беленюк (у категорії до 85 кг) та Павло Тимощенко у сучасному п'ятиборстві.

Бронзові нагороди України принесли шаблістка Ольга Харлан в індивідуальній першості, стрибун у висоту Богдан Бондаренко, веслярі Дмитро Янчук і Тарас Міщук (у змаганнях каное-двійок на 1000 м) і Ганна Різатдінова в індивідуальному багатоборстві у художній гімнастиці.

Загалом на ОІ-2016 українці здобули найменше золотих медалей і найменшу загальну кількість всіх медалей в історії виступів країни на Літніх Олімпіадах. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ