Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти в Луганську затримали проукраїнського інтернет-блогера

Бойовики угруповання «ЛНР» затримали в окупованому Луганську Едуарда Недєляєва, який був відомий у соціальних мережах як Edward Ned.

Сепаратисти звинувачують Недєляєва у «зв’язках зі співробітниками українських спецслужб та націоналістичним батальйоном «Айдар».

«У ході обшуків, проведених на квартирах затриманого, виявлені великі суми грошей, які, за попередніми даними слідства, призначалися для проведення деструктивної роботи на території ЛНР», – ідеться в повідомленні на сайті луганських сепаратистів «Луганский информационный центр».

На відео затримання було продемонстровано сарай-майстерню, наповнену різними деталями для роботи з радіоелектронікою. «Виявлено пристрої, матеріали й обладнання, які можливо застосувати при стеженні, дистанційного управління пристроями та передачі даних, наприклад, координат», – коментує голос за кадром.

Між тим, як повідомляють луганчани у соцмережах, блогера затримали лише за те, що він періодично писав на своїй сторінці у Фейсбуці про життя міста та не боявся висловлювати проукраїнську позицію.

На сторінці користувача Edward Ned справді є багато проукраїнських дописів, луганчанин висловлював свої погляди на ситуацію на окупованій Луганщині та в Росії.

Крім того, на сторінці зазначається, що Неделяєв є підприємцем, займається конструюванням радіоапаратури. Вказана також адреса його особистого сайту, де автор викладає власні електронні проекти, які можна використовувати безкоштовно.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ