Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Олег Радик: " Новінський йде зі Львова. Це крок до ліквідації економічної окупації України"

Координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик розповів про ситуацію, що склалася з бізнесом Вадима Новінського у Львові та мережею супермаркетів Амстор.

«У червні 2013 група колишнього росіянина і соратника Ріната Ахметова "Смарт-Холдинг" почала експансію на західноукраїнський ринок. (У травні 2012 року указом президента Віктора Януковича Вадим Новінський отримав громадянство України, а в липні цього ж року на проміжних виборах у Севастополі мільярдер пройшов до Верховної Ради України). 

Лише у Львові було заплановано відкриття шести супермаркетів. Наша патріотична влада звісно "з розумінням" зустріла прихід донецько-російських економічних окупантів.
Читаючи медіа, розумієш, що це тоді здавалось невідворотнім. Всім було байдуже.

"Публічна реакція рітейлерів на те, що у Львові їх потіснять «донецькі», була вкрай обережною – чи то з корпоративних, чи то з інших міркувань. PR-менеджер компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Ганна Курбатова зазначила, що «Амстор» їм не конкурент, оскільки працюють вони у різних форматах. Представники «Львівхолоду» (ТМ «Рукавичка») та мережі «Наш край» делікатно уникнули відповіді, а «Таврії В» категорично відмовилися коментувати. У керівництва «Барвінку» певне занепокоєння викликала, хіба що, інформація про те, що один із двох «Амсторів» розташується поблизу одного із їхніх дискаунтерів».

Перший об’єкт - ТЦ "Уніцентр" з супермаркетом "Амстор" на борту (на перехрестя вулиць В.Великого та Кульпарківської) мав бути зданий в третьому кварталі 2014.

Але Майдан, війна... Наш Економічний Бойкотний Рух скористався можливістю привернути увагу громадян до цих економічних об`єктів "русского мира".
Ми будували символічну стіну, писали в інстанції, на парканах забудови проявлялись так звані "стигмати представництва ДНР". Розмовляли з послом Голландії, адже саме нідерландська компанія Multi Development є власником ТРЦ «Форум Львів», який будує на вулиці Під Дубом.

З великими труднощами голландській компанії з американськими інвестиціями вдалось розірвати угоду з "донецькими".

Лишився "Уніцентр". Ми готувались до нової хвилі протестів. Акції прямої дії мали б більш жорсткий характер після виборів.

Але на початку тижня на мене вийшло керівництво забудовника ТзОВ "АМ Захід" (хто власник цього суб`єкта підприємництва є питання) і запевнило, що угоди з "Амстором" НЕ БУДЕ. Сам торговий центр відкриється лише на початку січня. Ми добули карту оренди торгових площ. Зараз чекаємо офіційного листа від забудовника. Наскільки стало відомо з інсайдерських джерел - Новінський йде зі Львова. Якщо буде треба, Економічний Бойкотний Рух готовий додати пришвидшення "с...ці православній" з допомогою підсрачника.

Це не перемога. Не виграна битва.... Це просто маленький крок до ліквідації економічної окупації України».

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ