Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олександр Ганущин та посол ЄС обговорили спільні транскордонні проекти

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та Посол ЄС в Україні Хюґ Мінгареллі обговорили транскордонні проекти, розвиток прикордонної інфраструктури, створення нових пунктів пропуску та спільну допомогу сходу України у протистоянні з російським агресором., повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Зустріч відбулася у п’ятницю, 26 травня.

«Найперше, висловлюю подяку за підтримку українських військ у силовому протистоянні з Росією.  Ми це дуже цінуємо! Наголошу, що Львівщина активно співпрацює з Луганщиною. Наші регіони проводять обміни у сфері освіти та культури. Окрім цього, діти сходу цьогоріч відпочиватимуть на Львівщини. Для них готуємо спеціальну програму. Також готуємо поїздку до Польщі до Варміно-Мазурського воєводства в Гурово Ілавецьке, напрацьовуємо  можливості щодо навчання маленьких луганчан там в українських школах», - зазначив очільник обласної ради Олександр Ганущин.

Під час бесіди сторони обговорили і розвиток прикордонної інфраструктури, створення належних умов безпеки та нових пунктів пропуску. Йшлося і про участь Львівщини у транскордонній програмі «Польща-Білорусь-Україна».

Принагідно Олександр Ганущин запросив  Хюґа Мінгареллі на Форум місцевого розвитку, який відбудеться 23-25 червня у Трускавці. Ключові питання Форуму: розвиток Карпатського регіону, прикордонне співробітництво, децентралізація. Участь у заході візьмуть понад 350 учасників з України та з-за кордону.

Довідка.

Напередодні Посол ЄС взяв участь у відкритті Львівського регіонального Центру розвитку місцевого самоврядування, що на вул. Гартмана Вітвера, 4, у відкритті V Львівського медіафоруму, а також у заходах з нагоди відзначення Дня Європи у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ