Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Ганущин зустрівся з австрійськими журналістами

Сьогодні, 20 жовтня, відбулася зустріч голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з представниками засобів масової інформації Австрії, під час якої обговорили політичну та економічну ситуацію в Україні, зокрема на Львівщині, а також торкнулися питання функціонування самоврядних органів влади та залучення коштів Європейського Союзу для реалізації проектів, які стосуються розвитку Карпат, повідомила прес-служба ЛОР.

Як поінформував очільник облради Олександр Ганущин, представники обласного парламенту та виконавча гілка влади працюють спільно задля підвищення рівня життя та економічного розвитку Львівщини. «Визначені кілька основних напрямків, які дадуть можливість розвитку потенціалу області – це інфраструктурні проекти, покращення інвестиційного та бізнес клімату, реформа децентралізації, інформаційна політика. Також ми активно працюємо над просуванням Карпатської макрорегіональної стратегії, яка передбачає залучення коштів Європейського Союзу у розвиток гірських територій», - зазначив Олександр Ганущин.

Також він додав: «Сьогодні ми хочемо дати вам кілька сигналів, які б ви могли донести в Австрії з нашого позитиву та напрямків розвитку. Львівщина є першою серед регіонів і другою після національного рівня по залученні коштів МТД, лідером з отримання коштів на транскордонні проекти, а також бачить себе в контексті Дунайської стратегії».

В свою чергу виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин повідомила, що Львівщина прагне створити середовище усіх зацікавлених структур, аби спільним фронтом діяти для максимального залучення ресурсу в розвиток регіону. «Наша мета – вийти в найближчій перспективі на нову фінансову перспективу ЄС з Карпатською макрорегіональною стратегією. Тому досвід австрійських фахівців нам є дуже цікавим та корисним», - наголосила Галина Литвин.

Також присутні під час зустрічі обговорили ситуацію на сході держави, підтримку країн Європейського Союзу в прагненні України стати повноправним членом ЄС, боротьбу з пропагандою та формуванням об’єктивного інформаційного поля.

«Такі прес-тури для іноземних ЗМІ – це якнайкраща можливість продемонструвати світу, яка насправді зараз ситуація в країні, донести правду про військову агресію на сході, а також показати, що країна змінюється, відбуваються реформи, однак підтримка та допомога з боку ЄС є вкрай необхідною», - підкреслив Олександр Ганущин.

Довідка.

Прес-тур австрійських журналістів організований Інститутом дослідження Дунайського регіону і середньої Європи, а також Австрійським бюро кооперації у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ