Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олександр Турчинов просить Президента проконтролювати використання коштів, які уряд виділяв на ліквідацію наслідків повені

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов просить, щоб Президент Віктор Ющенко вплинув на голів облдержадміністрацій, які підпорядковані главі держави, та заборонив їм використовувати не за призначенням кошти, виділені Урядом на ліквідацію наслідків липневої повені. Про це «Гал-info» повідомили в управлінні у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Олександр Турчинов повідомив на брифінгу, що ГоловКРУ під час перевірок було виявлено зловживань на суму 80 млн. грн., які були розкрадені або використані не за призначенням, з цього приводу направляв на ім’я Президента України звернення щодо необхідності посилити виконавчу дисципліну керівників областей, проте воно залишилося без належної реакції. Окрім того, він наголосив, що обласні ради в західних регіонах вже почали розбиратися у питанні використання облдержадміністраціями коштів, виділених на ліквідацію наслідків стихії, не за призначенням. Зокрема, Тернопільська обласна рада більшістю голосів висловила недовіру голові облдержадміністрації Юрію Чижмарю.
Олександр Турчинов також заявив, що Уряд повністю профінансував роботи з ліквідації наслідків липневої повені у західних регіонах, а на рахунках місцевих адміністрацій на сьогодні знаходиться понад 900 мільйонів гривень, та спростував заяви Президента України та його секретаріату про те, що Уряд не виділив на ці роботи достатньо грошей.
Він підкреслив, що Кабінет Міністрів своєчасно, у повному обсязі перерахував на рахунки облдержадміністрацій 2 млрд. 320 тис. грн. для ліквідації наслідків повені. Окрім того, з Резервного фонду Уряду була виділена субвенція у розмірі 145 млн. грн. На 3 листопада залишок на рахунках облдержадміністрацій складав близько 600 млн. грн. невикористаних фінансових ресурсів, - повідомив Олександр Турчинов. Також Уряд закінчив перераховувати додаткові 331 млн. грн. Ці кошти, на прохання облдержадміністрацій, виділені, аби профінансувати усі необхідні видатки та повністю розрахуватися з громадянами, які постраждали від стихії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ