Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Олексій Кляшторний про ситуацію на сході: Ідеться про грандіозний цинічний «договірняк»

Олексій Кляшторний, Голова ЦКК Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність» про ситуацію на сході: Ідеться про грандіозний цинічний «договірняк».

Олексій Кляшторний, Голова ЦКК Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність» на своїй сторінці в соцмережі Facebook поділився своїми висновками по ситуації в зоні АТО.

Подаємо його повідомлення без змін і правок.


«ПОБАЧИТЕ: П’ЯТЬ РОКІВ ПІСЛЯ ЦИХ СЛІВ ВОНИ НЕ ДОСИДЯТЬ…»

Сьогоднішня фраза Клімкіна про відсутність у сучасної влади держави Україна наміру звільняти від окупантів схід країни, має, безумовно, значно більше значення, ніж він уявляв собі, вимовляючи ці слова в інтерв'ю якійсь абсолютно невідомій на Україні німецькій газеті. Властиво, Клімкін «проговорився», і тепер все остаточно «стає на свої місця»:

- посилаючи в серпні добровольчі батальйони на штурм Іловайську, Міноборони, Генштаб, Коломийський з Авакяном ОСОБИСТО (і так далі) ДІЙСНО-ТАКИ СВІДОМО ПОСИЛАЛИ ЇХ ТУДИ САМЕ «НА ЗАБІЙ», А НЕ ДЛЯ РЕАЛЬНОГО ЗВІЛЬНЕННЯ ДОНЕЦЬКУ.

Донецьк, насправді, звільняти ніхто не збирався. І В ЦЬОМУ ПОЛЯГАЄ ЖАХЛИВА У СВОЄМУ ЦИНІЗМІ РЕАЛЬНІСТЬ.

Те саме тепер з цілковитою певністю можна сказати і про героїчний штурм «айдарівцями» Луганську, і про оборону луганського летовища, і про все, що у «дивній війні на Сході» здавалося дивним, але віднині є вже остаточно зрозумілим.

Ідеться про грандіозний цинічний «договірняк», історична ціна якого – тисячі убитих і скалічених українців, десятки і сотні тисяч тих, хто змушений був покинути рідні домівки, ставши вигнанцем із окупованої Москвою території.

Порошенко, Яценюк, Турчинов і Гелетей це ЯК МІНІМУМ «розуміли і спостерігали».
Цілком очевидно, однак, що влада, яка розписується у небажанні й нездатності успішно відповісти на засадничий для нації воєнний виклик – це ІСТОРИЧНИЙ БАНКРУТ.

Ні, очевидно, що ЯКБИ ЯКИМОСЬ ДИВОМ добровольці Луганськ чи Донецьк «взяли» (що у випадку Донецьку було ШВИДШЕ НЕРЕАЛЬНИМ з огляду просто на розмір самого міста), то Порошенко, Авакян і Гелетей цей успіх собі з великою радістю приписали б і для піднесення свого «рейтингу підтримки» – використали б.

АЛЕ (і це інтуїтивно зрозуміло кожній мислячій людині) ЗАГАЛЬНОЇ МОБІЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВОЮ ВСІХ НАЦІОНАЛЬНИХ СИЛ ДЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ ОКУПОВАНИХ МОСКОВСЬКИМ АҐРЕСОРОМ ТЕРИТОРІЙ НЕ БУЛО І НЕМА. «Іловайськ» - це була така собі «напів-приватна авантюра» кількох комбатів та Січеславського «Штабу національного спротиву» (за принципом «а раптом вийде?»), дарма що у ній загинули тисячі українців з числа найкращих.

Фактично ж «дивна війна» або «гра у піддавки», започаткована здачею Криму – продовжується.

Не треба бути генієм, аби зрозуміти, що такий розвиток подій робить крах сучасної «олігархічної республіки» неминучим. 

Ми ще не знаємо точно, ЯК він відбудеться: буде це, приміром, «Третій Майдан» чи «Гранатометна Люстрація», або ще невідомий «инший варіянт».

І я скажу вам, друзі, чого вони не враховують: Україна таки не Грузія!


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ