Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олійник назвав провокацією інформацію про начебто домовленість між ПР з ЦВК

Народний депутат Володимир Олійник (фракція Партії регіонів) називає провокацією інформацію у ЗМІ про начебто домовленість між Партією регіонів з Центральною виборчою комісією щодо скорочення терміну реєстрації новообраних депутатів - до 22 листопада.

За словами Олійника, Партія регіонів є суб’єктом виборчого процесу, але вона не має повноважень диктувати ЦВК якісь умови для скорочення терміну реєстрації.

Він наголосив, що ці терміни чітко виписані у Законі України «Про вибори народних депутатів України».

Як нагадав Олійник, цим законом передбачено, що обрана особа для її реєстрації народним депутатом зобов’язана подати у ЦВК не пізніш як на 20-й день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів документ про своє звільнення з роботи (посади), несумісної з депутатським мандатом, або копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата, поданої до відповідної ради.

Олійник наголосив, що розмовляв з кількома людьми з керівництва партії з приводу інформації, яка була розповсюджена у ЗМІ, але всі називають це провокацією, оскільки жодного рішення з цього приводу не приймалося і не могло прийматися, тому що усі ці норми виписані в законодавстві.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Партія регіонів пропонує Центральній виборчій комісії скоротити термін реєстрації новообраних депутатів Верховної Ради до 22 листопада цього року.

"У нас ухвалено політичне рішення, що реєстрація обраних депутатів буде здійснюватися до 22 листопада. Консенсус у ЦВК з цього питання знайдено. Хто не встигне подати документи, буде вважатися таким, що відмовився від мандата депутата", - розповів співрозмовник, близький до керівництва Партії регіонів.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ