Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олійник розкаже Ющенку все, що він думає про можливість створення базового інституту Сухопутних військ не у Львові, а в Одесі

Петро Олійник розкаже Віктору Ющенку все, що він думає, про можливість створення базового інституту Сухопутних військ не у Львові, а в Одесі. Як повідомив сьогодні, 31 липня, на прес-конференції голова Львівської ОДА, він готує детальну доповідну записку Президенту щодо роботи спеціальної комісії Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, яка сьогодні працює у Львові, й порівнює умови військового інституту «Львівської Політехніки» та Одеського інституту Сухопутних військ.

 «Те, що сьогодні з ініціативи народних депутатів-регіоналів переглядається постанова Кабінету Міністрів щодо того, що саме у Львові має бути створений базовий інститут Сухопутних військ — це виключно політичне питання. Державне замовлення на військослужбовців сухопутних спеціальностей — 150 осіб на рік, отож два інститути нам не потрібні. Однак у Львові значно кращі умови, ніж в Одесі. Нашим студентам, на відміну від одеських, не треба добиратися на військовий полігон 180 км, адже матеріально-технічна база військового інституту «Львівської політехніки» максимально компактна», — наголосив Петро Олійник.
 В тому, що інститут Сухопутних військ України повинен базуватися саме у Львові, переконаний у голова обласної ради Мирослав Сеник, — повідомляє прес-служба ЛОР.
«Я думаю, що рішення щодо переведення Інституту сухопутних військ з Одеси до Львова було абсолютно правильним. У Львова є величезні переваги перед Одесою. Насамперед, тут, у НУ „Львівська політехніка”, є добра навчальна база. Цей ВНЗ не потребує якоїсь реклами. Усе, що в університеті робиться для навчання студентів та курсантів – робиться добре і на високому рівні, — переконаний Мирослав Сеник. — У цієї проблеми є й політична складова. Якщо держава хоче бути могутньою – вона повинна опиратися на ефективну армію, а для ефективної армії потрібні добре вишколені, патріотичні кадри. У Галичині, зокрема у Львові, живуть давні і глибокі традиції творення українського війська. Я хотів би звернути увагу й на те, що Україна у найближчій перспективі стане членом НАТО. Львів розташований за кілька десятків кілометрів від кордону з Польщею – державою-членом НАТО. Тому нове географічне розташування Інституту сухопутних військ дуже зручне для проведення спільних навчань та обміну досвідом із відповідними навчальними закладами країн Північноатлантичного альянсу».
 Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, у Львові перебувають члени спеціальної комісії Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, створеної згідно із запитом нардепа від фракції Партії регіонів Миколи Азарова. Останній заявив про неправомірність перебазування Інституту сухопутних військ із Одеси до Львова. Відтак депутати відвідали військовий інститут сухопутних військ Національного університету „Львівська політехніка”, де ознайомилися з життям та проблемами цього навчального закладу. Завтра депутати оглядатимуть Одеський інститут Сухопутних військ.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ