Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Омбудсмен відреагувала на факти обшуку дітей під час складання ЗНО

Уповноважений з прав людини відреагувала на факти некоректного обшуку дітей під час складання ЗНО. Про це повідомлено на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Під час моніторингу засобів масової інформації та соціальних мереж, що здійснюється на підставі п. 6 ст. 3 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», виявлено інформацію щодо порушення права дітей на гідне ставлення.

Так, згідно з повідомленнями, оприлюдненими у ЗМІ та у мережі Facebook, 23 травня 2017 року під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури зафіксовано факти некоректного обшуку складачів іспиту металошукачем.

У зв’язку з цим Уповноважений з прав людини звертає увагу на те, що відповідно до статті 16 Конвенції про права дитини жодна дитина не може бути об’єктом свавільного або незаконного втручання в здійснення її права на особисте і сімейне життя або незаконного посягання на її честь і гідність.

Статтею 10 Закону України «Про охорону дитинства» встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності.

З метою вжиття заходів реагування щодо недопущення подібних випадків порушень прав дітей під час складання ЗНО, Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська невідкладно звернулась до Міністра освіти і науки України та голови Національної поліції України.

Питання перебуває на особистому контролі Уповноваженого з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ