Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Омелян: Укрзалізницю атакували хакери з України на замовлення особи з Санкт-Петербурга

DDOS-атака, яка була здійснена на інформаційну мережу УЗ, була вчинена хакерськими групами з України на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга. Про це на Фейсбук написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Щодо ситуації з Укрзалізницею.

Від достовірних джерел з правоохоронних органів стало відомо про те, що DDOS-атака, яка була здійснена на інформаційну мережу УЗ, була вчинена хакерськими групами з України на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга, яка переписувалась з ними у одному з форумів.

Атака на Інформаційну систему вантажних перевезень була відволікаючим маневром, щоб у той час поцупити дані пасажирських перевезень.

Аналогічним способом здійснені нещодавні кібер-атаки на Мінфін і Держказначейство.

Нацполіція вже отримала доступ до серверів УЗ, спроби зловмисників заблоковані.

Юрій Лавренюк тримає ситуацію на контролі в тісній координації з правоохоронцями.

Водночас, оскільки окрім цього маємо загрозливу ситуацію з наявністю дизеля на УЗ, що суттєво ускладнює перевезення, доручив своєму першому заступнику Євгену Кравцову, який одночасно є керівником Наглядової ради Укрзалізниці, провести невідкладну зустріч з правлінням УЗ, а також з керівниками підрозділів інформаційної безпеки та закупівель і з'ясувати реальні причини незадовільного стану речей.

Про результати повідомимо додатково", - написав Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ