Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оператор ТРК "Україна" каже, що не знав, що сюжет потрапить на Russia Today

Оператор ТРК Україна Василь Скопик заявляє, що не знав, що його відео потрапить на Russia Today і написав заяву про звільнення з телеканалу "Україна" через цей сюжет.

Про це Василь Скопик повідомив в коментарі "Українській правді"

"Я надав всю вичерпну інформацію разом з відзнятим матеріалом службі розслідувань (телеканалу "Україна" - УП). Я добровільно написав заяву на звільнення, бо прекрасно розумію (як би цинічно це для вас не звучало), що репутація та самоповага безцінні. Я персонально зателефонував людям на митниці, що допомагали мені під час проведення зйомки і просив вибачення. Те саме зробив з дирекцією каналу", - повідомив Скопик.

"Мені страшенно соромно і боляче за свій вчинок. Але зрозумійте...я оператор. Знімаю 14 років. Знімаю для всіх. Знімав для Ройтерс, BBC, Дойче Веллє, для цілої низки українських каналів. Приходжу на студію зливаю на фекс.нет і віддаю посилання. Все. Що далі відбувається з цим матеріалом я не цікавлюсь", - розповів він.

На питання, хто запропонував зробити матеріал, він відповів, що працює з Трофімовою близько року.

"За цей час вона проявила себе порядною людиною. Достойна оплата. Професійний рівень. З нею я робив сюжети про діток, шахматні турніри, проекти "своіми руками", проекти про переселенців у Львові. Це була цікава робота. Я не монтував. А просто зливав сире відео на флешку або на файлообмінники. В цю злощасну зйомку було все як завжди", - повідомив він.

У свою чергу Трофімова в коментарі "Українській правді" повідомила, що "написала запит на телеканал (РТ)". "Чекаю на відповідь, як у них опинилося наше відео", - сказала вона.

Трофімова уточнила, що відео робилося для "відео продакш" і пообіцяла трохи згодом відповісти на всі питання.

Як повідомляло Гал-інфо, двоє  львів’ян видали себе за журналістів ТРК «Україна» і зробили маніпулятивний матеріал про безвіз для Russia Today. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ