Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Операція «ліквідація». Стало відомо, хто наступний після «Гіві»

Наступним після ліквідації терориста Михайла Толстих, відомого під прізвиськом «Гіві», може стати один із активних учасників «русской весны», отаман так званого козачого війська донського Микола Козіцин. Про це в коментарі Гал-інфо розповів співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

Фото з www.rbc.ua

«7 лютого з’явилося повідомлення про те, що в Ростові «Козачий парламент» провів  збори, на яких Козіцину оголосили недовіру та назвали його «зрадником інтересів козачих». До цього спричинилися заклики Козіцина до козаків повернутися на Донбас та воювати там. Козаки ж заявили, що сам Козіцин не поспішає їхати на Донбас воювати, але посилає їх на смерть», - сказав Дмитро Снєгирьов.

У документі, яке опубліковане на сайті «Казачий Информационно-Аналитический Центр», Козіцину дорікають за боягузливість під час бойових дій на Донбасі і відверто говорять про те, що він у складний момент не вивів з Донбасу так званих «козаків», а сам утік в Росію.

Козіцину непрозоро натякнули, що порядний отаман у складну хвилину або загине в бою, або ж – покінчить життя самогубством.

Як зазначив Дмитро Снєгирьов, у будь-якому випадку, Микола Козіцин хворіє на онкологію.

«Тобто, випадок його смерті зможуть обіграти, що це або смертельне захворювання вбило отамана, або ж він покінчив життя самогубством, не маючи сили витримати боротьбу з хворобою. Коли ми вперше оприлюднили інформацію про смертельну хворобу Козіцина, його «козачки» здійснили напад на Любов Корсакову, головного редактора луганської газети «Восход», яка була організатором трьох міжнародних антифашистських з'їздів на території Донбасу. Козіцин вважав її джерелом витоку інформації про його хворобу і за це їй порвали рот. Цікаво, кого цього разу надумає завалити Козіцін», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, що у 2014 році так звані «козаки» на чолі з Козіциним активно підтримували проросійські сили на Донбасі та брали участь у захопленні адміністративних приміщень. Згодом між «козаками» та бойовиками з ОРДЛО виникали серйозні непорозуміння. У них також стався конфлікт із вже ліквідованим ватажком бойовиків Валерієм Болотовим - через зброю. Болотов звинуватив «козаків» у мародерстві  та  зраді.

Козіцин також обіцяв «козакам» «свою державу» саме тому ширилися чутки про можливе проголошення на території ОРДЛО «Козачої народної республіки».

«Козаки» Козіцина 27-28 листопада 2014 року вступили у бої із іншими бандформуваннями сепаратистів за контроль над Антрацитом та довколишніми населеними пунктами "лнр" (зокрема, в Красному Лучі). В ході боїв загинули т. зв. «комендант» Антрацита В. Пінєжанін та начальник козачого штабу М. Коваль. Надходили дані про загибель Козіцина, які були спростовані відеозверненням самого отамана, який заявив, що перебуває у «відпустці». Після цього він перебрався на терени РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ