Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Оперативники припинили діяльність групи іноземців-кардерів

Оперативники УБК припинили діяльність групи іноземців-кардерів. У затриманих було вилучено 9 ноутбуків, понад два десятки мобільних телефонів, 73 стартових пакети мобільних операторів трьох держав, а також майже три десятки підроблених платіжних карток. Завдані ними збитки оцінюються у понад 40 тисяч доларів США. Про це повідомили в УЗГ МВС України.

Громадяни однієї із сусідніх з Україною держав налагодили свій злочинний «бізнес» на території Одеської та Чернівецької областей, починаючи з 2011 року.

Використовуючи підроблені платіжні картки одного з банків США, зловмисники завдали цій фінансовій установі збитків на суму понад 40 тисяч доларів США.

Кошти вони переказували за допомогою однієї з міжнародних платіжних систем і отримували за підробленими документами.

У ході проведених санкціонованих обшуків за місцем мешкання затриманих правоохоронцями було вилучено 9 ноутбуків, 21 мобільний телефон, 73 стартових пакети операторів України, Молдови та Румунії, інше необхідне обладнання, а також 29 підроблених платіжних карток.

Вилучені речі направлені до НДЕКЦ УМВС України в Чернівецькій області для проведення необхідних експертиз.

Одночасно з цим за інформацією, переданою українськими правоохоронцями каналами Європолу, двоє зловмисників були затримані на території Словенії. У них було вилучено понад 130 підроблених документів та обладнання для їх виготовлення.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За рішенням суду їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ