Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Опоблок" не підтримає зняття недоторканності з Новинського

Фракція "Опозиційного блоку" не буде голосувати за зняття депутатської недоторканності з члена фракції Вадима Новинського, якого ГПУ звинувачує у низці злочинів. Як повідомляє прес-служба партії, таке рішення було прийнято на засіданні політради 10 листопада.

У повідомленні наголошується, що підтримати зняття недоторканності просив сам Новинський.

"Рішення відмовити Вадиму Новинському було прийнято одноголосно. В країні немає юстиції, в країні сьогодні є політичні переслідування опозиції. Політично мотивовані справи, кримінальні переслідування з помсти, правосуддя в інтересах влади стали повсякденною практикою в Україні. Фракція "Опозиційного блоку" одноголосно не підтримає подання Генеральної прокуратури", – сказано в повідомленні.

Як відомо, Генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада скерував до Верховної Ради подання, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання ГПУ не швидше, як через тиждень.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів "великої справи Януковича", де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями, йому загрожує 5 років тюрми.

Раніше Новинський неодноразово заявляв, що буде просити свою фракцію підтримати подання ГПУ, а також, що сам за нього проголосує.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ