Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Опора" очікує проблемні вибори у 14 містах

В 14 з 29 міст, де 15 листопада пройде повторне голосування на виборах мера, високий рівень потенційної конфліктності при голосуванні та при підрахунку голосів. Про це координатор парламентських виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська заявила в п'ятницю на прес-конференції в Києві.

"Хід передвиборної кампанії і регіональний суспільно-політичний контекст говорить про те, що є потенційна конфліктність в день повторного голосування та процесу підрахунку в 14 з 29 міст", – сказала вона.

За її словами, мова йде про Дніпропетровськ, Павлоград, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Запоріжжя, Нікополь, Бердянськ, Мелітополь, Краматорськ, Миколаїв, Черкаси, Чернігів, Житомир і Ужгород.

За словами Айвазовської, в цих містах можливі силові протистояння і подальші юридичні оскарження результатів.

Організація допускає серед іншого можливий підкуп виборців, неналежну роботу виборчих комісій, спроби маніпуляції з підрахунком голосів і силові протистояння між самими кандидатами.

В "Опорі" також відзначили масове розповсюдження "брудної" агітації та зловживання повноваженнями з боку кандидатів, які займають посади в органах місцевого самоврядування.

За словами Айвазовської, проблема зловживань службовим становищем також характерна і для столиці.

"Досить складно відрізнити діяльність кандидата від діяльності міського голови", – сказала вона, додавши, що кандидатам необхідно було піти у відпустку для того, щоб проводити повноцінну передвиборчу кампанію.

В "Опорі" зазначають, що фінансування передвиборних кампаній учасників виборів залишається непрозорим.

Також "Опора" закликала президента і Верховну Раду після встановлення результатів повторного голосування 15 листопада і виборів в Маріуполі і Красноармійську 29 листопада негайно змінити склад ЦВК.

Як відомо, раніше у МВС заявили, що очікують провокацій на виборах мерів у семи містах.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ