Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Опорні школи у 2016 році отримали з держбюджету 412млн гривень

У 2016 році працювало 189 опорних навчальних закладів, на фінансування яких пішло більше 621млн грн. Про це йшлося під час виступу Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич зі звітом на годині запитань до Уряду у Верховній Раді України сьогодні, 9 червня, передає прес-служба МОН.

«Сьогодні ми маємо реальне покращення умов для здобуття дітьми якісної освіти на третьому ступені – у старшій школі. Це дуже важливо, бо зараз понад 33% дітей 10-х класів у сільській місцевості навчаються у класах до 10 учнів. Це також означає, що один й той самий вчитель може навчати дітей п’яти предметам, на кшталт, фізики, англійській та фізкультурі одночасно. У таких умовах не можна очікувати якісної освіти для цих дітей, тому їх ми маємо забезпечити хорошими умовами навчання у старшій профільній школі. Тому ми далі працюватимемо над тим, щоб довозити таких дітей в хороші школи, якщо такої можливості нема за місцем проживання», – наголосила Лілія Гриневич.

Для поліпшення оснащення та підвезення до опорних шкіл Уряд передбачив кошти – 200млн грн на закупівлю автобусів та 300млн грн на закупівлю обладнання для природничо-математичних кабінетів. Ці кошти передаються місцевим органам самоврядування, що добре орієнтуються у потребах та проводять відповідні тендери. Окремо для підтримки освіти в межах об’єднаних територіальних громад для закупівлі як автобусів, так і обладнання передбачено 300млн гривень – виключно на ОТГ.

Міністр підкреслила, що при цьому Міністерство освіти і науки України й надалі послідовно дотримується принципу, що початкова школа має знаходитися якнайближче до місця проживання дитини.

Нагадуємо, що під час звіту Лілія Гриневич також розповіла, що понад 20% коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2017 році буде спрямовано на ремонти та побудову шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ