Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Опозиції потрібні праймеріз

Опозиція повинна провести внутрішні праймеріз, керуючись об’єктивними критеріями. Саме це стане запорукою перемоги на парламентських виборах у жовтні цього року. Про це заявив голова Львівської крайової організації Української партії Олег Канівець, повідомила прес-служба партії.

«Усім учасникам політичних переговорів щодо об’єднання опозиційних сил уже відомі базові пункти консолідації, які можуть бути закріплені документально уже сьогодні. Для протистояння режиму Януковича потрібно об’єднатись. Щоб сформувати більшість у наступній Верховній Раді опозиції потрібно висунути єдиного, узгодженого кандидата у кожному окрузі. Але базовим елементом цього об’єднавчого процесу має бути взаємодовіра між учасниками опозиційної коаліції. Часу залишилось обмаль – треба працювати і завершувати етап балаканини. Форма цього документу може бути різна – головне це її суть і готовність виконувати його пункти усіма підписантами. У ньому має чітко відображатись той принцип, який стане базовим у механізмі висунення єдиного кандидата від опозиції на мажоритарних округах», - вважає Олег Канівець.

На думку опозиційного політика, сьогодні діє технологія влади, яка сіє недовіру до політичних сил та хаос в середовищі самої опозиції.

«Люди розгублені, адже втратили будь-які політичні орієнтири. Більшість не визначилась кого буде підтримувати на наступних виборах, а все тому, що до сьогодні ми не спромоглися дати громаді сигнал і перетворити ці вибори у структуровану та логічну боротьбу між владою та опозицією. Нині є влада та десятки політичних партій, які їй протистоять. Коли ми об’єднаємося в один кулак – тоді і досягнемо результату. Основою для формування списку повинні стати соціологічні дослідження, рівень довіри до кандидата в його окрузі та перелік тих справ, які він уже стиг зробити для громади», - переконаний голова Львівської крайової організації Української партії.

Якщо опозицію і кандидатів від неї признатимуть на Банковій, то і виборів, як таких, не потрібно.

«Більшість опозиція у наступному парламенті сформує лише тоді, коли вона уникне внутрішньої конкуренції та дасть дорогу справді потужним та авторитетним кандидатам. А сьогодні є всі підстави вважати, що в 80% мажоритарних округів переможуть кандидати від опозиції, якщо це буде їх консолідована позиція», - підсумував Канівець.

Тому Українська партія висловила підтримку позиції «Батьківщини» та «УДАРу» що проведення внутріпартійних та внутріопозиційних праймеріз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ