Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Опозиція не підтримує скасування результатів виборів у п’яти «спірних» округах, яке запропонувала ЦВК

Опозиція не підтримує перевибори в округах, де протоколи засвідчують перемогу опозиційних кандидатів. Про це заявив на мітингу біля ЦВК голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Про це повідомила прес-служба "Фронту змін".

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні лідери опозиції зустрілися з послами європейських країн і звернулися до західних партнерів за підтримкою. «Українці будуть тиснути зсередини, а наші західні партнери – ззовні, щоб підрахунок голосів був чесний», - наголосив він.

«Ми нічого не просимо - ми вимагаємо чесності. Вони звикли поводити себе так, як поводили в 90-х. Вони махлювали з наперстками, а зараз хочуть махлювати з бюлетенями, з вибором українців», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що опозиція не підтримує скасування результатів виборів у п’яти «спірних» округах, яке запропонувала ЦВК: «Ми не підтримуємо скасування виборів там, де ми перемогли. В окрузі Засухи опозиція отримала на 12 тис голосів більше. Ми вимагаємо оголосити переможцем Віктора Романюка від опозиції і вимагаємо притягнути Засуху до кримінальної відповідальності. Вона вкрала голоси».

Голова Ради Об’єднаної опозиції нагадав, що в заяві «Батьківщини», ВО «Свобода» та «Удару», яку опозиція передала до Центральної виборчої комісії, вона вимагає, щоб ЦВК взяла до свого провадження перерахунок голосів по 13 округах. «У нас є протоколи, які засвідчують перемогу опозиції на всіх цих округах. Там, де в процесі розгляду питання не буде достовірних даних, там, де знищені протоколи, - ми готові іти на перевибори. Ми не боїмось цього, тому що ми їх однозначно переможемо. І ми це на цих виборах довели», - підкреслив він.

Він звернувся до учасників мітингу із закликом втримати площу біля ЦВК: «щоб ми втримали цей майдан, втримали нашу перемогу». «Ми будемо стояти до кінця», - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк повідомив, що лідери опозиції знову йдуть до голови ЦВК «з вимогою прийняти законне і конституційне рішення про визнання перемоги за опозиційними кандидатами».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ