Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Опозиція повинна вивести людей на вулиці, щоб не допустити зриву підписання угоди з ЄС, - Луценко

Влада свідомо намагається перекласти відповідальність за ймовірний зрив саміту Східного партнерства у Вільнюсі на опозицію та персонально Юлію Тимошенко. Про це в Тернополі під час інтернет-чату на сайті Інформаційної агенції «7 днів – Україна» заявив лідер Третьої Української Республіки Юрій Луценко. Повідомила прес-служба Луценка.

«Про «запасні варіанти» щодо розвитку ситуації після Вільнюса почали подавати сигнали чи не всі учасники процесу», - зазначив Юрій Луценко.

Політик нагадав: «Спочатку – заява міністра закордонних справ Польщі Сікорського та інших європейських чиновників про можливість відкладення підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС на наступний рік. Згодом – наміри Партії регіонів не відпускати Тимошенко або ж погодитись її відпустити з внесенням змін у законодавство, які дозволять проводити так звані «заочні суди» над нею в той час, доки вона лікуватиметься. Що, звичайно ж, є абсолютно абсурдним. Тим часом передумови можливості виїзду Тимошенко за кордон щодня нашаровуються все новими й новими вимогами».

Така велика кількість передумов, які виставляє Партія регіонів, нова кримінальна справа проти неї, на думку політика, є ознакою того, що зрив асоціації у Вільнюсі намагаються «спихнути на опозицію загалом і на Юлію Тимошенко зокрема».

«ПР демонстративно відкинула пропозицію Кокса-Кваснєвського. Це свідомий зрив підписання угоди, рішення про що ПР і Президент, схоже, уже внутрішньо прийняли. Сьогоднішня заява Партії регіонів про перенесення з вівторка на четвер голосування питання про звільнення Тимошенко з наполяганням на неприйнятність пропозиції визвольної місії Кокса-Кваснєвського є цьому зайвим доказом», - зазначив Юрій Луценко.

Таку позицію лідер Третьої Української Республіки вважає свідомим зривом Вільнюського саміту. А це – дуже небезпечні речі.

«Вважаю, що опозиція має терміново зібратися, щоб обговорити можливість публічних вуличних акцій проти такого плану влади, - пояснив Юрій Луценко. – Я вже в найближчі дні ініціюватиму таку зустріч для проведення широкої потужної акції на підтримку європейської інтеграції з вимогами до влади припинити свої ігрища та неухильно виконувати закон про європейську інтеграцію України».

Політик вважає, що в нинішній ситуації своє слово вже мають сказати не політики, а головний замовник євроінтеграції його величність народ.

«За великим рахунком, Європа підписує Угоду про Асоціацію не з Януковичем, а з 46 мільйонами українців, і вони мають сказати своє слово», - наголосив Юрій Луценко.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ