Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція розпочала збір підписів за відставку Азарова

Фракція "Батьківщина" почала збір підписів на підтримку проекту постанови Верховної Ради про висловлення недовіри уряду Миколи Азарова.

Відповідні підписні листи фракція отримала вранці 28 лютого в апараті ВР, повідомила прес-служба "Батьківщини".

Перші підписи під документом поставили голова фракції Арсеній Яценюк і голова політради Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

"Ми вимагаємо відправити у відставку цей уряд за те, що він удвічі збільшив борги України за зовнішніми запозиченнями. Ми вимагаємо відправити цей уряд у відставку за те, що він закрив 300 лікарень і 900 шкіл. Ми вимагаємо відправити цей уряд у відставку за те, що він зменшив пенсії і заробітні плати і збільшив рівень безробіття за останній місяць на 10%", - відзначив Яценюк.

Він закликав політичних партнерів фракції також поставити свої підписи під резолюцією про недовіру уряду і проголосувати за відставку Кабміну Азарова.

Турчинов, зі свого боку, відзначив, що висновок може бути тільки один: відставка цього уряду і в перспективі - дострокові вибори, у тому числі і президента.

Як повідомлялося, напередодні після розширеного засідання Кабінету міністрів Арсеній Яценюк заявив, що "Батьківщина" ініціює збір підписів під резолюцією про відставку уряду. За його словами, така резолюція вимагає 150 підписів народних депутатів.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ