Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція вимагає відставки чотирьох губернаторів

Об'єднана опозиція «Батьківщина» вимагає звільнити з посад глав київської і обласних адміністрацій, «які керували і продовжують керувати фальсифікаціями» на виборах. Про це на брифінгу 6 листопада заявив віце-спікер Верховної Ради, один з лідерів Об'єднаної опозиції Микола Томенко.

Томенко зазначив, що для того, щоб остаточно завершити виборчу кампанію, «ми як опозиція виставляємо чітку вимогу про звільнення з посад голів обласних адміністрацій, які керували і продовжують керувати фальсифікаціями: голову Київської міської адміністрації Олександра Попова, голову Черкаської ОДА Сергія Тулуба, Вінницької ОДА Миколу Джигу, Миколаївської ОДА Миколи Круглова та Київської ОДА Анатолія Присяжнюка».

«Ці люди безпосередньо у своїх кабінетах не соромлячись давали вказівки: виключити світло на виборчій дільниці, в окружній комісії, здати членів комісії тощо», — сказав він.

«Окрім того, ми переконані, що проти голів ОВК №194 Ольги Козько, №197 Максима Оніщенка, №132 Василя Микитюка, які свідомо або заважали підведенню результатів виборів, або привезли сфальшовані протоколи, повинні бути відкриті кримінальні справи і ми зробимо все, щоб вони сиділи в тюрмі», — заявив Томенко.

Нагадаємо також, що Об'єднана опозиція обіцяє не визнавати результати виборів, поки опозиційним кандидатам не повернуть «вкрадені мандати».

Микола Томенко також заявляв, що Верховна Рада нового скликання не повинна починати роботу доти, поки не будуть встановлені справедливі результати голосування на виборах у всіх «проблемних» мажоритарних округах.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ