Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Опозиція з парламентського комітету також підтримала «Експрес»

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації оголосили про свою підтримку всеукраїнській газеті «Експрес», редакція якої заявила про факти цензури і тиску через критику діючої влади. Про це йдеться у заяві народних депутатів України від опозиції, членів Комітету з питань свободи слова та інформації.

«Вважаємо, що понад 600 000 передплатників найбільшої україномовної газети країни мають право на об`єктивну і неупереджену інформацію. Через тиск на газету їхні права можуть бути порушені», - наголошують вони.

 «Змушені констатувати, що факти виявлення цензурного тиску на журналістів та ЗМІ протягом останнього часу стають регулярними. Тому ми звертаємося до колег із парламентської більшості та президента Віктора Януковича, які неодноразово декларували свою підтримку свободі слова, з пропозицією припинити будь-які втручання органів влади у роботу ЗМІ», - йдеться у заяві.

«Нагадуємо, що свобода слова – це наше спільне надбання, яке відрізняє Україну від інших країн пост-радянського простору. Гарантована Конституцією і Законом свобода слова є засадничим принципом, на якому будується демократичний лад в нашій державі. На наш погляд, атака на свободу слова - є наступом на Українську державу і демократичний устрій», - резюмується у документі.

Заяву підписали: Віктор Уколов, Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Андрій Шевченко (фракція «БЮТ-Батьківщина») та Юрій Стець (фракція НУНС).

Експрес online

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ