Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Оприлюднено принципи формування коаліції та уряду

Учасники коаліційних переговорів підписали перший базовий протокол роботи коаліції. Про це повідомив представник "Блоку Петра Порошенко" Віталій Ковальчук, передає прес-служба партії.

Визначено, що Коаліційна угода буде складатися з трьох розділів: загальні положення (принципи), регламент діяльності коаліції, напрямки діяльності - зміст реформ: короткострокові (пріоритетні) і середньострокові.

Учасники переговорів досягли згоди, що коаліційна угода стане програмою діяльності нового українського уряду.

Окремим пунктом базового протоколу передбачено, що народні депутати можуть увійти в коаліцію виключно у складі фракцій. Індивідуальне членство позафракційних не передбачається. Сторони погодилися з тим, що в коаліцію не можуть входити ті депутати попереднього скликання, які голосували "за" закони 16 січня і члени "Опозиційного блоку".

Базовий протокол визначає, що прем'єр-міністр буде формувати склад Кабінету міністрів після консультацій парламентської коаліції і відповідати за роботу Кабміну. Також передбачено, що міністри самі будуть підбирати собі заступників.

Протокол визначає керівними органами коаліції Збори коаліції та Рада коаліції. Від кожної фракції до складу Ради коаліції будуть входити по 3 представника, один з яких повинен бути головою фракції. Кожна фракція в раді коаліції буде мати один голос. Рада коаліції буде приймати рішення 3/4 голосів. Також буде визначено перелік питань, рішення по яких приймається консенсусом.

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ