Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оприлюднено список клубів, замішаних у футбольному скандалі

УЄФА оприлюднила список футбольних клубів, які підозрюються в організації підставних матчів і махінаціях під час гри на тоталізаторі. Серед таких команд - "Тірана" і "Влазнія" з Албанії, латвійський "Дінабург", а також "Інтерблок" із Словенії і угорський "Гонвед".

Керівництво УЄФА називає нинішній скандал найгучнішим за всю історію європейського футболу. У 2009 році під підозрою опинилися більше двохсот ігор, в яких брали участь клуби з 14 країн.

Основне слідство веде прокуратура Бохума. У Німеччині вже заарештовано 15 осіб, ще близько двохсот проходять у якості підозрюваних, повідомляють "Вести". У скандалі замішані також судді і приватні особи. Якщо їх провина буде доведена, то їм загрожують значні штрафи і тюремне ув'язнення.

Національний футбол від корупції рятують і в Китаї. Там затримано 16 шахраїв, які побудували свій бізнес на організації договірних матчів. Група, керівником якої був хтось Ван Синь, спеціалізувалася на так званій спортивній лотереї, а, точніше, футбольному тоталізаторі. Всі вони були затримані поліцією ще в квітні 2009 року за поданням Інтерполу. Однак інформацію про викриття махінаторів місцеві ЗМІ опублікували тільки тепер.

У процесі розслідування було встановлено, що Ван Синь і його подільники організували роботу в Сінгапурі, а з 2006 року займалися тоталізатором в Китаї. Всі учасники групи обіймали високі пости у футбольних клубах або ж були тренерами команд учасників чемпіонату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ