Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оприлюднили проект скандальної забудови на Знесінні

15 лютого в управлінні охорони історичного середовища Львівської ОДА відбулася зустріч членів ініціативної групи збереження та розвитку парку “Знесіння”. Про це повідомила ГО “Ідея Нації”.

Були присутні представники: органів місцевої влади (зокрема, інспектори ДАБІ),  забудовника. Директор будівельної фірми “АрхіБуд” Наталія Барбадин-Дунець та представник групи власників Сергій Кунта продемонстрували громаді проект готельно-рекреаційного комплексу, який планують збудувати у Льовові у парку “Знесіння” на вул. Довбуша 15.

Отож, тут планують звести 4 готельні корпуси, висотою 4-5 поверхів загальною місткістю на 214 номерів. Лілія Онищенко, директор управління охорони історичного середовища Львівської міської ради зазначила, що зовні ці споруди не виражають конкретного художнього стилю, ба  більше, нагадують саме житлові будівлі. Також з’ясувалось, що рекреаційний елемент комплексу  відсутній.

Зоряна Іванків, голова ГО “ Магдебурське право”, розповіла, що гора Лева — це своєрідна візитівка Львова, яка є символом самого міста та сакральною територією для його жителів. Тому сьогодні будувати там житловий комплекс ніяк не можна. Зоряна Іванків наголосила на тому, що якраз у силі власників прийняти мудре та виважене рішення, яким припинити забудову та скасувати цей проект бетонного страховиська посеред парку. Адже сьогодні українців нищать з усіх сторін одразу, тому не можна допустити того, аби ми ще й самі себе знищували зсередини.

Керівник ГО “Ідея Нації” Остап Стахів сподівається, що 20 лютого Господарський суд Львівської області винесе справедливе рішення, якого прагне громада, та заборонить проведення будь-яких робіт на вул. Довбуша 15, в серці парку “Знесіння”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ